Over Energiepodium.nl

Energiepodium is een gezamenlijk initiatief van GasTerra en Enexis Groep

Energiepodium.nl brengt opinie, interviews, nieuws en achtergronden over de energiewereld. De portal is een initiatief van gashandelsbedrijf GasTerra en Enexis Groep. Energiepodium biedt een podium voor de dialoog over de energietransitie, met het doel de kwaliteit van de discussie te bevorderen. Kernwaarden zijn respect, nuance, feitelijkheid en het zoeken naar perspectief. We moedigen een stevige discussie aan. Daarbij spelen we op de bal, niet op de man.

We vragen columnisten om - binnen de kernwaarden - hun eigen onderwerpkeuze en standpunten te bepalen. Geïnterviewden krijgen de mogelijkheid stukken voor plaatsing op feiten te accorderen en hebben het recht om af te zien van plaatsing.

GasTerra heeft PACT Public Affairs, public affairs- en communicatiebureau in Den Haag, gevraagd om de redactie in handen te nemen. Meningen en standpunten geuit in de artikelen op deze website vertegenwoordigen dan ook niet noodzakelijkerwijs de opvattingen van GasTerra of van PACT. Bij twijfel over de vraag of een stuk aan de kwaliteitseisen of kernwaarden van de site voldoet, nemen PACT en GasTerra een gezamenlijke beslissing om een stuk al dan niet te plaatsen.

Annie Krist, CEO van GasTerra, over Energiepodium: "Er wordt veel gepraat over energie, maar de kwaliteit van het debat kan op een hoger plan worden gebracht. Ik zou het prettig vinden als er niet alleen maar standpunten worden ingenomen, maar er ook een werkelijke dialoog plaatsvindt. De weg naar een duurzame energievoorziening is lang en complex. Doordat de Nederlandse kennis over energie gemiddeld laag is, wordt dat onvoldoende beseft. Met Energiepodium proberen we daar iets aan te doen."

Bij vragen en opmerkingen kunt u gebruik maken van het contactformulier. Telefonisch kunt u ons bereiken op het nummer 070-3024700.