Zoeken

Energiepodium Debat 11 oktober 2021

Achtergrond

Energiepodium Debat 11 oktober 2021

‘Hoe moet het klimaatbeleid van het nieuwe kabinet eruitzien?’

Achtergrond

‘Ik ben hoopvol dat het toch allemaal goed komt’

Energiepodium interviewde klimaatwetenschapper en IPCC-hoofdauteur Heleen de Coninck. Ze maant de samenleving om meer te doen tegen klimaatverandering en meent dat dit ook kan.

Achtergrond

Grote plannen met energietransitie in Noord-Holland

“Een groot deel van de kosten van de energietransitie zit niet boven maar onder de grond”, zegt de Noord-Hollandse gedeputeerde Edward Stigter in een interview met Energiepodium.

Achtergrond

Waterstof mag ‘hot’ zijn, het is geen doel maar een middel

“Nederland heeft alles om uit te groeien tot koploper, aanjager en middelpunt van de internationale waterstofindustrie en -economie.” Energiepodium spreekt met Lennart van der Burg (TNO).

Achtergrond

De hinkstapsprong van de Poolse energietransitie

Hoe verloopt de energietransitie in ‘kolenland’ Polen? Energiepodium neemt een kijkje.

Achtergrond

‘Ik mis bij de reacties op de Shell-zaak een gevoel van urgentie’

Eind mei won Milieudefensie de klimaatzaak tegen Shell. Op Energiepodium volgden reacties op dit vonnis. Tijd voor een interview met de directeur van Milieudefensie, Donald Pols.

Achtergrond

Lessen van de aardgastransitie voor de energietransitie

Sven Ringelberg schreef het boek ‘De Nederlandse aardgastransitie – lessen voor de energietransitie van de 21ste eeuw’. Energiepodium sprak met hem.

Achtergrond

Gasunie en het ‘Energiesysteem van de Toekomst'

“In het toekomstige energiesysteem is het vergroenen van de (gas)moleculen van het allergrootste belang”, zegt Gasunie-CEO Han Fennema in een interview met Energiepodium.

Achtergrond

Shell-vonnis is signaal aan nalatige politiek

Piet Sprengers van de ASN Bank reageert op het artikel van Jan Paul van Soest van afgelopen week over de Shell-klimaatzaak.

Achtergrond

België: afscheid van kernenergie en forse uitbreiding van wind op zee

Een gefaseerde ‘uitstap’ uit de kernenergie en een forse uitbouw van wind op zee, dat zijn belangrijke toekomstige ontwikkelingen in de energiepolitiek van België.

Achtergrond

De leercurve van het Programma Aardgasvrije Wijken

De redactie van Energiepodium gaat op zoek naar de succesverhalen en knelpunten die het Programma Aardgasvrije Wijken tot op heden heeft opgeleverd.

Achtergrond

Van gas los: Rusland wil niet, de EU kan niet

Het is noodzakelijk dat de Nederlandse overheid komende jaren een afdoende mix van lange termijncontracten, LNG importcapaciteit en, boven alles, voldoende gasopslag in stand houdt, stellen Jilles van den Beukel en Lucia van Geuns in een studie voor HCSS.