Zoeken

Uitnodiging Energiepodium Debat op 7 december

Lezers zijn welkom op debat: Gaat de gouden eeuw voor gas voorbij aan Europa?

GasTerra nodigt de lezers van Energiepodium uit voor de tweede editie van het Energiepodium Debat. De inloop met koffie start om 14:00 uur. Het debat vindt plaats van 14:30 tot 18:00 uur in Sociëteit de Witte, Plein 24 te Den Haag.

Hoofdsprekers zijn o.a. Laurens Jan Brinkhorst (Hoogleraar Internationaal en Europees recht en bestuur aan de Universiteit Leiden, Voormalig minister Economische Zaken), Sible Schöne (Programma Directeur Klimaatbureau Hier), Paul van Gelder (CEO Nederlandse Gasunie) en Joost van Roost (President-Directeur ExxonMobil Benelux). Het debat staat onder leiding van Rens de Jong (BNR Business News Radio).

Tevens zal Rob de Wijk Directeur HCSS (Haags Centrum voor Strategische Studies) een column uitspreken.

Het onderwerp ‘Gaat de gouden eeuw van gas voorbij aan Europa?' verwijst naar de door IEA geschetste internationale trend voor een ‘Golden age of gas', evenals de ‘Golden rules for a golden age of gas' van het agentschap.

Hoofdvragen zijn:

Welke rol moet aardgas de komende jaren spelen in de Europese energievoorziening? Welke positie heeft Nederland hierin?

De debatbijeenkomst vindt plaats in de stijl van www.energiepodium.nl: vooraanstaande sprekers, open en inhoudelijk. Het wordt een bijeenkomst op hoog niveau, waarbij de top van de Nederlandse energiesector wordt uitgenodigd om te debatteren over thema's die centraal zijn op Energiepodium.

Voor deze bijeenkomst is aanmelden verplicht. Dit kunt u doen onder vermelding van uw naam en organisatie via secretariaat@pactbv.nl. PACT verzorgt de redactie van Energiepodium en de organisatie van het Energiepodium Debat in opdracht van GasTerra.

Bij Sociëteit de Witte geldt de dresscode Tenue de Ville.