Zoeken

Participatiegraad bij warmtetransitie moet omhoog

Opinie

AuteurSiward Zomer

Participatiegraad bij warmtetransitie moet omhoog

Siward Zomer betoogt dat er geen tien jaar tijd meer is om voor de warmtetransitie lessen te trekken in de gebouwde omgeving, voordat bewoners op de warmtemarkt een actieve rol kunnen gaan spelen.

Opinie

AuteurJop Fackeldey

DUO: Res, no verba

PvdA-gedeputeerde in Flevoland, Jop Fackeldey, reageert op de column van CDA-Kamerlid Agnes Mulder over Regionale Energie Strategieën (RES) die 9 juni op Energiepodium is geplaatst.

Opinie

AuteurFrans Rooijers

Wie pikt alle groene stroom in?

Wederom ophef over groene stroom. Terecht, volgens Frans Rooijers, want het systeem voor groene stroom in Nederland deugt niet.

Opinie

AuteurHans van Cleef

De rol van bio is logisch

Iedere vorm die leidt tot energie-efficiëntie en CO2-verlaging moet volgens Hans van Cleef een rol kunnen spelen, al dan niet tijdelijk. Mede daarom is de rol van biomassa en biobrandstoffen een logische.

Opinie

AuteurAad Correljé

Ik ben nieuwsgierig!

Streven we bij het herstel naar een hervatting van pre-corona economie, of pakken we gelijk door en stellen we duurzaamheidseisen aan bedrijven en sectoren die overheidssteun ontvangen? Aad Correljé stelt een aantal vragen over hoe we straks verder moeten.

Opinie

AuteurSible Schöne

Storm in een glas water

Sible Schöne vindt de kritiek van de Algemene Rekenkamer op het Programma Aardgasvrije Wijken een storm in een glas water.

Opinie

AuteurPieter Boot

Een duurzame en veilige luchtvaart na de coronacrisis: is dat denkbaar?

Duurzaam én veilig de lucht in, hoe doen we dat na de coronacrisis? Pieter Boot behandelt deze actuele vraag op persoonlijke titel, die menig beleidsmaker bezighoudt, maar die nog niet zo eenvoudig te beantwoorden is.

Opinie

AuteurMartien Visser

Positief nieuws: negatieve prijzen

Elektriciteitsprijzen, ook de negatieve prijzen, zijn een Noordwest-Europees fenomeen. Wat er in het kleine Nederland gebeurt speelt een geringe rol, meent Martien Visser

Opinie

AuteurAgnes Mulder

DUO: RES mag geen bestuurlijk feestje worden

Agnes Mulder, Tweede-Kamerlid voor het CDA, reageert hier op de column van PvdA-gedeputeerde Jop Fackeldey over Regionale Energie Strategieën die op 17 maart jl. op Energiepodium is geplaatst.

Opinie

AuteurJan Paul van Soest

De omgekeerde wereld, lessen uit de coronacrisis

De coronapandemie leert ons veel, al zijn lang niet alle lessen aangenaam of gemakkelijk. Maar ja, wie zegt dat levenslessen altijd aangenaam of gemakkelijk moeten zijn? Er zijn volgens Jan Paul van Soest echter ook bemoedigende lessen.

Opinie

AuteurFrank van den Heuvel

Herwaardering van ruimte: over zon, wind & kroegen

In de Regionale Energie Strategieën is het ruimtevraagstuk het lastigst, stelt Frank van den Heuvel. En dan niet eens omdat we de ruimte niet hebben, maar omdat mensen windmolens en zonneparken niet willen.

Opinie

AuteurAnton Buijs

Planet of the Humans: goede vragen, geen bruikbare antwoorden

Anton Buijs recenseert de controversiële documentairefilm Planet of the Humans en de felle reacties daarop van met name de radicale milieuactivisten.